M5
A sivatag színei 4.
2018.04.30 08:45 - 09:50
A sivatag színei 4.
német ismeretterjesztő sorozat, 2012
(THE COLORS OF THE DESERT)

5/4.: A vörös Colorado-fennsík

A Colorado-fennsík nagy része sivatag, néhol erdős részek találhatók. A fennsík délnyugati részén található a Grand Canyon, mely a Colorado folyó által kivájt kanyon. A fennsík egyik beceneve a "Red Rock Country" (Vörös szikla ország), mely arra utal, hogy az erózió miatt látható kőzetek különféle színekben pompáznak. A fennsík jellegzetes formái: a tündérkémények, természetes kőhidak, mély folyóvölgyek, kanyonok, kőkúpok. A Monument Valley például a Colorado fennsík egy olyan területe, melyet a westernfilmekből jól ismert vörös, 150-300 méter magas táblahegyek és sziklatűk foglalnak el.

Petra Haffter a film forgatókönyvírója és rendezője, az ötrészes filmsorozatával elnyerte a Legjobb operatőr díját a 2012-es a németországi Naturvision Filmfesztiválon, Ludwigsburgban.

Rendezte: Petra Haffter 

Információk: ismeretterjesztő/hírek 

HD adás!
Duna TV

MŰSORAJÁNLÓ

Érkezik Az élet dicsérete III. évada
Folytatódik Az élet dicsérete című, James Alfred Wight állatorvos – írói nevén James Herriot – saját tapasztalatait elmesélő, magyarul is népszerű könyvsorozat alapján készült angol filmsorozat. Az életrajzi ihletésű, 1930-40-es években játszódó történetben az ifjú állatorvos új kihívásokkal találja szemben magát, nemcsak a rendelőben, hanem a magánéletében is.  

TOP 5 sorozat

Fotó a sorozatból: Ket_pasi_meg_egy_kicsi
amerikai vígjátéksorozat
4.8 - 650 szavazat
Fotó a sorozatból: SpongyaBob_Kockanadrag
amerikai animációs vígjátéksorozat
4.8 - 197 szavazat
Fotó a sorozatból: Egy_rem_rendes_csalad
amerikai vígjáték sorozat
4.8 - 90 szavazat
Fotó a sorozatból: Amerikai_fater
amerikai animációs sorozat
4.8 - 60 szavazat
Fotó a sorozatból: Monk_A_flugos_nyomozo
amerikai krimivígjáték-sorozat
4.7 - 181 szavazat