RTL Gold
Portré 36.
2017.12.12 00:00 - 00:30
Portré 36.
riportmagazin,2007-2017
Karafiáth Orsolya

Március 15-e alkalmából Barabás Éva Karafiáth Orsolya kortárs írő-költőnővel beszélgetett. "Ó Karafiáth, az örök farsang"- így becézték a Ludwig Múzeumban kollégái. És valóban, nem egy hétköznapi jelenség.

Minden parókájának külön története van, de az első, a vöröslő - démoni, a legizgalmasabb. A legújabb szenvedély az Elvis Presley paróka, sőt jelmezt is beszerzett, de nemcsak a királlyal érzi a hasonlóságot, hanem más, tragikus sorsú közkedvelt hírességgel is.

Gyermekkorában már papírra vetette azt, ami érdekelte, így lett írás a baromfiudvarról is, de a csirkék mellett a szakáll és a bajusz csodálata is megmaradt.

Fiatalkorában tenyérből jósolta a boldogságot, az ezotérián kívül pedig a biológia volt a szerelem. Később filmekben is szerepelt, de a stáblistákon kívül máshol nem láthattuk, mert a jeleneteit sajnálatos módon kivágták.

Budapesten itthon, Berlinben otthon van, s most Észak-Koreáról készül egy meseszerű költeménnyel. Orsi nagyon sokszínű, nagyon izgalmas személyiség, s higgyék el, ez a beszélgetés legalább annyira érdekes, mint maga, Karafiáth Orsolya.

 

Információk: ismeretterjesztő/hírek 
Viasat Nature

MŰSORAJÁNLÓ

Írország vad szigetei Eoin Warnerrel
Írország smaragdként emelkedik ki Európa távoli részéből, nyugati szigetei mindig különleges szerepet töltöttek be mint az Atlanti-óceán előtti utolsó sziklatöredékek; Írország ezer évig az ismert világ legszélső részét jelentette, és az Atlanti-óceán által körülölelt szigetei számtalan állatnak nyújtottak végső menedéket, mielőtt belevesztek volna a nyugati óceán párájába.  

TOP 5 sorozat

Fotó a sorozatból: Ket_pasi_meg_egy_kicsi
amerikai vígjátéksorozat
4.8 - 650 szavazat
Fotó a sorozatból: Egy_rem_rendes_csalad
amerikai vígjáték sorozat
4.8 - 90 szavazat
Fotó a sorozatból: Amerikai_fater
amerikai animációs sorozat
4.8 - 60 szavazat
Fotó a sorozatból: SpongyaBob_Kockanadrag
amerikai animációs vígjátéksorozat
4.7 - 191 szavazat
Fotó a sorozatból: Monk_A_flugos_nyomozo
amerikai krimivígjáték-sorozat
4.7 - 181 szavazat