RTL Gold
Portré 67.
2018.01.24 04:30 - 05:00
Portré 67.
riportmagazin,2007-2017
Csányi Vilmos

A Portréban igazán különleges a hangulat: Barabás Éva és Csányi Vilmos ugyanis, gondolati burkokat bontogatnak a stúdióban, a hiedelmeink feltárása, megértése érdekében.

Tudományos portré dukál, az etológus, író, tudós professzornak. A családban tudós lelkületű, de nem tudós, a nagymama volt, akivel Vilmos már gyermekkorában is óriási vitákat tudott lebonyolítani. Innen ered a kíváncsiság, a világ és a körülöttünk lévő dolgok megismerésének, megértésének fontossága. Csányi Vilmos úgy érzi, ebben leginkább a humán etológia tud a segítségünkre lenni. Ezért küzd, hogy egyszer bekerüljön az iskolák tantervébe a humán etológia, mint tantárgy.

Gondolhatnánk, hogy mindenre tudományos a magyarázata, de a család, a barátok és a könyvírás kapcsán nagyon is ésszerű, józan, egyszerű válaszai vannak. Kortalanságát nem csak a genetikával magyarázza, hanem tevékeny életmódjával is. A 80 éves Csányi Vilmos, rendkívül jó formában van, zene nélkül nem tudná elképzelni a hétköznapjait, a Belga együttes dalait pedig különösen nagy kedvvel hallgatja.

 

Információk: ismeretterjesztő/hírek 
Zenebutik TV

MŰSORAJÁNLÓ

Kívánságműsorral ünnepli az Anyák Napját a Zenebutik
Négy órás, élő kívánságműsor várja a nézőket a Zenebutik csatornán május első vasárnapján. Az édesanyákat köszöntik a csatorna népszerű előadói és slágergyárosai ezen a napon.  

TOP 5 sorozat

Fotó a sorozatból: Ket_pasi_meg_egy_kicsi
amerikai vígjátéksorozat
4.8 - 650 szavazat
Fotó a sorozatból: SpongyaBob_Kockanadrag
amerikai animációs vígjátéksorozat
4.8 - 197 szavazat
Fotó a sorozatból: Egy_rem_rendes_csalad
amerikai vígjáték sorozat
4.8 - 90 szavazat
Fotó a sorozatból: Amerikai_fater
amerikai animációs sorozat
4.8 - 60 szavazat
Fotó a sorozatból: Monk_A_flugos_nyomozo
amerikai krimivígjáték-sorozat
4.7 - 181 szavazat