Duna TV
Robin Hood kalandjai
2024.05.04 13:45 - 15:25
Robin Hood kalandjai
amerikai kalandfilm,1938
4.0 - 4 szavazat
(THE ADVENTURES OF ROBIN HOOD)

A szegény, elnyomott népért és az igazságért küzdő törvényen kívüli Robin Hood története minden időben megmozgatta az emberek képzeletét és érzelmeit. A 15. századtól kezdve balladák, színdarabok, regények és képregények hagyományozták nemzedékről nemzedékre a legendás hős és társai tetteit, akikről szinte a filmgyártás születése pillanatától filmek sokasága is készült. Máig az egyik leghíresebb közülük a magyar származású Kertész Mihály 1938-as hollywoodi kalandfilmje. Robin Hood szerepét Errol Flynn alakítja. A szentföldi hadjáratból hazatérőben Oroszlánszívű Richardot Lipót, Ausztria királya elfogja. Angliában a testvére, János herceg kihasználja az alkalmat és bátyja helyébe lép. Sanyargatja a népet, ezért Robin of Locksley fellázad ellene. Elfogni ugyan nem tudják a vakmerő fiatalembert, de teljes vagyonelkobzásra ítélik. Ekkor Robin a sherwoodi erőbe költözik, maga köré gyűjti Richard király hívet. Megfogadják, hogy felveszik a harcot az elnyomás ellen.

Rendezte: Michael Curtiz, William Keighley

Főszereplők: Errol Flynn, Olivia de Havilland, Claude Rains, Basil Rathbone, Alan Hale, Eugene Pallette, Patric Knowles, Ian Hunter 

Film: krimi/akció/kaland 

HD adás!
Hallássérültek számára feliratozva!
További információ?
Robin Hood kalandjai
Direct One TV

MŰSORAJÁNLÓ

A DirecOne április ajánlatai
A hónapban a Direct One csatornán is bemutatásra kerülnek olyan népszerű sorozatok, mint a hetvenes-nyolcvanas évek nemzetközi terrorizmusának egyik központi alakjáról, Ilich Ramirez Sanchezről, a "Sakálról" szóló Carlos. Az epizódok a hidegháború korszakába repítik a nézőt, miközben rávilágítanak a politika és a terrorizmus összefonódására.  

TOP 5 sorozat

Fotó a sorozatból: Ket_pasi_meg_egy_kicsi
amerikai vígjátéksorozat
4.8 - 651 szavazat
Fotó a sorozatból: SpongyaBob_Kockanadrag
amerikai animációs vígjátéksorozat
4.8 - 200 szavazat
Fotó a sorozatból: Egy_rem_rendes_csalad
amerikai vígjáték sorozat
4.8 - 91 szavazat
Fotó a sorozatból: Amerikai_fater
amerikai animációs sorozat
4.8 - 60 szavazat
Fotó a sorozatból: The_Walking_Dead_Daryl_Dixon
4.8 - 17 szavazat