Duna World
2018.01.16 19:10 - 21:00
Újév-köszöntő - Angyali üdvözlet
MÜPA Újévköszöntő gála a Hagyományok Házával

Az Újévköszöntő műsor a karácsony és a farsang közötti időszak keretébe foglalva kínál ízelítőt az újesztendő hagyományaiból. A gálaműsor a nézők számára a népszokások hangulatát idéző produkciókkal egyetemben az Arany- és Kodály-emlékévet felidézve teszi emlékezetessé Vízkereszt ünnepét. Egykor a fiatalok körében hagyományként élt, hogy az előttük járó nemzedék tudását és tapasztalatait megszívlelve és tiszteletben tartva építették saját sorsukat. Így mindaz, ami számukra a hagyomány értékeit hordozza, egyszerre viseli magán a régmúlt, a jelen, s a jövő jegyeit, egyetlen szerves időívet rajzolva , mely stiláris egységben képviseli az időtlenséget. Igazi kuriózumként több száz évvel korábbi feljegyzésekből, valamint a folklórgyűjtések időszakának dallamaiból csendülnek fel részletek az est folyamán.

Közreműködők: Barozda Csávási kórus Csercsel Dalinda Duna Folk Band Eredics Gábor Jókai hagyományőrzők Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének hallgatói Magyar Állami Népi Együttes Maros Művészegyüttes Marosán Csaba Résztvevők a Fölszállott a páva műsorból Üsztürü Vörösmarty Gyermekkar (karnagy: Zsákainé Papp Anita) Vörösmarty Leánykar (karnagy: Gyombolai Bálint) A műsor szerkesztője: Pávai István Rendező: Mihályi Gábor 

ism. 
Szórakozás: klasszikus zene/opera/balett 
Direct One TV

MŰSORAJÁNLÓ

Érkezik Az évszázad csalása a Direct One TV-re
Májustól lesz elérhető a Direct One TV csatornán és a Direct Now appban valós eseményeken alapuló Az évszázad csalása, amelyet a többek közt César-díjjal elismert Xavier Giannoli alakított a vászonra, Vincent Lindon főszereplésével.  

TOP 5 sorozat

Fotó a sorozatból: Ket_pasi_meg_egy_kicsi
amerikai vígjátéksorozat
4.8 - 652 szavazat
Fotó a sorozatból: SpongyaBob_Kockanadrag
amerikai animációs vígjátéksorozat
4.8 - 200 szavazat
Fotó a sorozatból: Egy_rem_rendes_csalad
amerikai vígjáték sorozat
4.8 - 91 szavazat
Fotó a sorozatból: Amerikai_fater
amerikai animációs sorozat
4.8 - 60 szavazat
Fotó a sorozatból: The_Walking_Dead_Daryl_Dixon
4.8 - 17 szavazat