Magyar Mozi TV

MŰSORAJÁNLÓ

András Ferencre emlékezik a Magyar Mozi TV júniusban
András Ferencre emlékezik a Magyar Mozi TV júniusban
A közelmúltban elhunyt András Ferencre emlékezik a Magyar Mozi TV. Június 22-én és 23-án, azaz szombaton és vasárnap késő délutántól egészen éjjel 11 óráig a kiváló rendező leghíresebb filmjeit láthatjuk.  

Szombaton András Ferenc két filmtörténeti jelentőségű filmjét, a Veri az ördög a feleségét címűt és a Dögkeselyűt tűzik műsorra, vasárnap pedig az 1988-as Vadont és az ikonikus A nagy generációt lesz látható.

A Dögkeselyűben Simon József taxisofőrtől két jól öltözött öreg hölgy utas ellop tízezer forintot, azt az összeget, amelyet Simon adósságának visszafizetésére gürcölt össze. A tolvajokkal szemben, akik, mint kiderül, profi bűnözők, reménytelennek látszik törvényes úton keresni az igazságot, Simon ezért alvilági módszerekkel kezd egyszemélyes hadjáratba: rabol, hamisít, túszt ejt, zsarol és az egyre keményebb akciók során egyre inkább maga is szakszerűvé válik. Visszaszerzi a pénzt, lebuktatja a csalókat. A "győzelemnek" azonban ára van.

A nagy generáció hősei a hatvanas években voltak fiatalok - ők a híres nagy generáció. A nyolcvanas évekre már meglett negyvenesek lettek, ki-ki úgy boldogult, ahogy tudott, megkötötte a maga kis kompromisszumait, építgette a hazugságait - akár itthon maradt, akár külföldön próbált szerencsét. Réb, aki annak idején a barátja útlevelével és barátnőjével disszidált, most hazajön látogatóba.