Duna TV
Downton Abbey IV./8.
2024.05.01 00:30 - 01:40
Downton Abbey IV./8.
angol tévéfilmsorozat,2013
4.0 - 66 szavazat
(DOWNTON ABBEY - SERIES 4)

10/8.

Anthony Gillingham tervezett látogatásáról értesülve, Mary úgy látja Anna reakciójából, hogy valami nincs rendben; megtudja, hogy mi történt Annával. Mary visszautasítja Anthony lánykérését, aki felbontotta az eljegyzését miatta. Maryt megrémíti, amikor Rose bejelenti, hogy hozzámegy Jack Rosshoz. Lady Rosamund úgy tervezi, hogy elviszi Edith-et Svájcba, hogy ott szülje meg és adja örökbe a babát, de Violet gyanút fog. Robert visszatér az éves ünnepségre. Alfred megkéri Ivy kezét, de ő visszautasítja. Ezalatt Isobelnek Lord Merton udvarol. Molesley összebarátkozik Baxterrel, bár különösnek tartja a nő barátságát Barrow-val.

Rendezte: Ed Hall

Főszereplők: Hugh Bonneville, Earl of Grantham), Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Jimmy Carter, Laura Carmichael, Maggie Smith, Brendan Coyle, Joanne Froggatt, Robert James-Collier 

Sorozatok: dráma/melodráma 

HD adás!
Hallássérültek számára feliratozva!
További információ?
Downton Abbey sorozat
A sorozat tartalma:
A sorozat egy kitalált helyszínen, Yorkshire-ben játszótik egy nagybirtokon, melynek neve Downton Abbey.

A történet főszereplői az arisztokrata Crawley család és annak szolgálói. A család V. György brit király uralkodása alatt birtokolja a downtoni birtokot.

A sztori a 20. század elején kezdődik, a Titanic elsüllyedésének évében, 1912-ben; s az I. Világháború előtti boldog békeidők minden csodálatos, reményekkel teli motívuma felfedezhető a történetvezetésben.

A brit történelem nagy pillanatainak a család életére hatást gyakorló mozzanatait sorakoztatják fel a sorozat egyes évadati. Egy ilyen nagy pillanattal kezdődik az első rész, amelynek nyitó jelenetei a Titanic elsüllyedése utáni napon játszódnak.

Izgalmas időszakban indul a sorozat, amikor a régi és az új találkozik, s amikor a háború a küszöbön áll, de igazán senki nem hiszi, hogy sor kerülhet rá.

A jelenetek tökéletesen megkomponáltak, a díszletek, a berendezések, az enteriőrök, a kulisszák zseniálisak. Minden egyes képkocka cukorka a szemnek.

Miközben kanyarog a történet, izgalmas dolgokat tudhatunk meg a kor Angliájáról, a történelemről, a kastélyok mindennapjairól. Arról, hogy lesz valaki komornyik, mik a terítés szabályai, miért kell kivasalni a The Times-t mielőtt az urak kezébe kerül. Ez, és megannyi titok vár azokra, akik belevágnak a Downton Abbey-be.

Egyéb epizódok
RTL  (RTL Klub)

MŰSORAJÁNLÓ

Április 28-án folytatódik a Cápák között VII. évada
Április 28-ig vasárnaponként - a saját idősávját mindegyik alkalommal nyerő - A renitens című bűnügyi vígjáték epizódjait láthatják a nézők, ám a sorozat befejezését követően átalakul a hétvégi műsorrend. Az RTL üzleti showműsora előtt jelentkezik a Házon kívül, ahogy a XXI. század is új időpontban lesz látható.  

TOP 5 sorozat

Fotó a sorozatból: Ket_pasi_meg_egy_kicsi
amerikai vígjátéksorozat
4.8 - 651 szavazat
Fotó a sorozatból: SpongyaBob_Kockanadrag
amerikai animációs vígjátéksorozat
4.8 - 200 szavazat
Fotó a sorozatból: Egy_rem_rendes_csalad
amerikai vígjáték sorozat
4.8 - 90 szavazat
Fotó a sorozatból: Amerikai_fater
amerikai animációs sorozat
4.8 - 60 szavazat
Fotó a sorozatból: The_Walking_Dead_Daryl_Dixon
4.8 - 17 szavazat