M5
2024.05.03 21:00 - 22:55
Rabmadár
magyar romantikus dráma,1929
Anna, a női börtön rabja, egyetlen éjszakára elhagyhatja a fogságot, a jóindulatú börtönorvos segítségével. A lány felkeresi szerelmét, Jenőt, akinek biztatására tolvaj lett, és aki most egy hotel nőcsábász főpincére. Most azonban Jenő rossz prédát választott, még egy nála is nagyobb szélhámost, aki épp a férfit próbálja rászedni. Anna eleinte kívülről nézi a történteket, de végül mégis belesodródik az eseményekbe... Az izgalmas bűnügyi melodrámát Sugár Pál és Lázár Lajos rendezők német-magyar vegyes stábbal készítették el. A munkára az amerikai filmek mozgalmassága és a német expresszionizmus egyaránt hatással voltak. A film vetítését a magyar cenzúra először nem engedélyezte, így a magyarországi nézőkhöz csak a német sikert követően jutott el. A film, mint a néma filmek többsége elveszett, majd több helyről l előkerültek a tekercsek, míg végül a szakemberek áldozatos munkájának köszönhetően helyreállított formában láthatják a nézők, remek zenei kísérettel.

Rendezte: Sugár Pál

Főszereplők: Charlotte Susa, El Dura, H. Balla Mariska, Hans Adalbert Schlettow, a szállodai pincér), Kerékgyártó Olga, Lissy Arna, Turai Ida 

Film: dráma/melodráma 

HD adás!
Hallássérültek számára feliratozva!
RTL  (RTL Klub)

MŰSORAJÁNLÓ

Új időpontban a Házon kívül és a XXI. század
2024.április 28-tól vasárnap esténként az RTL Híradó után várja nézőit a Házon kívül. Május 4-től szombatonként az RTL Híradó előtt látható a XXI. század című műsor.  

TOP 5 sorozat

Fotó a sorozatból: Ket_pasi_meg_egy_kicsi
amerikai vígjátéksorozat
4.8 - 651 szavazat
Fotó a sorozatból: SpongyaBob_Kockanadrag
amerikai animációs vígjátéksorozat
4.8 - 200 szavazat
Fotó a sorozatból: Egy_rem_rendes_csalad
amerikai vígjáték sorozat
4.8 - 90 szavazat
Fotó a sorozatból: Amerikai_fater
amerikai animációs sorozat
4.8 - 60 szavazat
Fotó a sorozatból: The_Walking_Dead_Daryl_Dixon
4.8 - 17 szavazat