Film Café
Doktor Parnassus és a képzelet birodalma
2017.11.20 14:10 - 16:35
Doktor Parnassus és a képzelet birodalma
francia-kanadai kalandfilm,2009
(THE IMAGINARIUM OF DR. PARNASSUS)

A színházi társulatával utazó Dr. Parnassus páratlan lehetőséget kínál napjaink közönségének. Varázstükrén keresztül a földi realitásból a határtalan képzelet fantasztikus világába léphetnek át; választhatnak fény és öröm, vagy sötétség és bánat között.

E mágia mögött azonban sötét titok lappang. Parnassus évszázadokkal ezelőtt fogadást kötött az ördöggel, és elnyerte a halhatatlanságot. Később, amikor találkozott élete szerelmével, egy újabb egyezséggel fiatalságra cserélte halhatatlanságát. Csakhogy az ördög ezért az ifjú Valentinát, a mágus lányát kérte, akiért eljön, amint betölti tizenhatodik születésnapját. A határidő közeleg, ezért hogy mentse szeme fényét, Parnassus köt egy utolsó fogadást: az nyer, aki elcsábítja az első öt lelket. A Doktor a társulat vad, komikus és lenyűgöző figurái közül annak ígéri lánya kezét, aki segít neki nyerni. Kalandos, és minden képzeletet felülmúlóan szürreális utazás veszi kezdetét időn és téren át.

Rendező: Terry Gilliam

Főszereplők: Johnny Depp, Heath Ledger 

Film: krimi/akció/kaland 
Duna TV

MŰSORAJÁNLÓ

Érkezik Az élet dicsérete III. évada
Folytatódik Az élet dicsérete című, James Alfred Wight állatorvos – írói nevén James Herriot – saját tapasztalatait elmesélő, magyarul is népszerű könyvsorozat alapján készült angol filmsorozat. Az életrajzi ihletésű, 1930-40-es években játszódó történetben az ifjú állatorvos új kihívásokkal találja szemben magát, nemcsak a rendelőben, hanem a magánéletében is.  

TOP 5 sorozat

Fotó a sorozatból: Ket_pasi_meg_egy_kicsi
amerikai vígjátéksorozat
4.8 - 650 szavazat
Fotó a sorozatból: SpongyaBob_Kockanadrag
amerikai animációs vígjátéksorozat
4.8 - 197 szavazat
Fotó a sorozatból: Egy_rem_rendes_csalad
amerikai vígjáték sorozat
4.8 - 90 szavazat
Fotó a sorozatból: Amerikai_fater
amerikai animációs sorozat
4.8 - 60 szavazat
Fotó a sorozatból: Monk_A_flugos_nyomozo
amerikai krimivígjáték-sorozat
4.7 - 181 szavazat